حسین ایراندوست؛ عباسعلی قیصری؛ محمد ایراندوست
دوره 25، شماره 3 ، مهر 1402، ، صفحه 309-323
چکیده
مطالعه حاضر بهمنظور بررسی اثر جیرههای حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر توان تخمگذاری و قدرت جوجهدرآوری مرغان مادر بومی سپاهان انجام شد. در این پژوهش سه سطح انرژی قابل سوختوساز (2400، 2550 و2700 کیلوکالری در کیلوگرم) و دو سطح پروتئین خام (14 و 16 درصد) با پنج تکرار بررسی شد. آزمایش از سن 42 هفتگی شروع و طی سه دوره 28 روزه تا پایان 53 هفتگی ...
بیشتر
مطالعه حاضر بهمنظور بررسی اثر جیرههای حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر توان تخمگذاری و قدرت جوجهدرآوری مرغان مادر بومی سپاهان انجام شد. در این پژوهش سه سطح انرژی قابل سوختوساز (2400، 2550 و2700 کیلوکالری در کیلوگرم) و دو سطح پروتئین خام (14 و 16 درصد) با پنج تکرار بررسی شد. آزمایش از سن 42 هفتگی شروع و طی سه دوره 28 روزه تا پایان 53 هفتگی ادامه داشت. در طول دوره آزمایش و در سه مرحله تخممرغها به دستگاه جوجهکشی منتقل و راندمان باروری، قدرت جوجهدرآوری، وزن جوجه یکروزه و درصد وزن جوجه به وزن تخممرغهای قابل جوجهکشی اندازهگیری شد. در کل دوره آزمایش، میزان مصرف خوراک، وزن تخممرغ و درصد تولید تخممرغ تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. وزن تودهای تخممرغ با جیرههای حاوی 2550 کیلوکالری بهطور معنیداری بالاتر ازمرغهایی بود که از جیرههای حاوی 2400 کیلوکالری تغذیه شدند (0/05>P). ضریب تبدیل خوراک به تخممرغ نیز با جیرههای حاوی 2550 کیلوکالری پایینتر از 2400 کیلوکالری بود (0/05>P). بالاترین میزان نطفهداری و جوجهدرآوری در تیمارهای حاوی 2550 کیلوکالری انرژی حاصل شد (0/05>P). با توجه به نتایج حاصل، برای تغذیهمرغهای مادر بومی سپاهان با سنین 42 تا 53 هفته جیره حاوی 2550 کیلوکالری انرژی قابل سوختوساز و سطح 14 درصد پروتئین خام در دوره تخمگذاری مناسب میباشد.